4 produkter att fira Pride Month med

Vi är mitt i juni och även mitt i Pride Month – här är kläder, accessoarer och andra kollektioner som firar kärleken

Pride Month är i juni månad, men att stå upp för allas rätt till att vara sig själva är något man gör året om. Vi har letat upp fem olika plagg och accessoarer som inte bara passar under Prideparaden, utan som kan bli en självklar del av dina outfits. Här är 4 produkter att spana in från Pride-kollektionerna 2024.

Om du vill köpa eller sälja något kopplat till Pride Month är det även viktigt att se till att dina pengar går till produkter som faktiskt bidrar till en tryggare värld för HBTQI+-människor. RFSL har tagit fram tre punkter som är bra att tänka på, både som konsument och som företagare:

  1. Se upp för pinkwashing! 
    Pinkwashing innebär att profitera på regnbågsflaggan utan att arbeta aktivt för HBTQI+-personers rättigheter på något annat sätt. Det kan innebära att sälja en produkt eller tjänst i rörelsens namn utan att på något vis ge tillbaka till hjälporganisationer.
  2. Ge tillbaka till rörelsen!
    Ge ekonomiskt stöd eller samarbeta med HBTQI+-organisationer i Sverige och världen. (läs mer här)
  3. Arbeta med inkludering!
    Om du själv har ett företag, se till att kompetenshöja er personal i HBTQI+-frågor. Arbeta aktivt för ett bra bemötande och en trygg arbetsmiljö fri från diskriminering. (läs mer här)

Calvin Klein Unisex ”This Is Love” Hoodie

Calvin Klein stödjer flera icke-statliga organisationer som fokuserar på HBTQIA+ rättvisa och säkerhet på global, nationell och lokal nivå. Under 2024 och fram till idag har varumärket donerat över $240 000 till organisationer, inklusive sina partners ILGA World och Transgender Law Center. Dessa stilrena hoodies är en del av ”THIS IS LOVE”-kampanjen, som tagits fram tillsammans med en hel kollektion som även innehåller samarbeten med ILGA och TLC.

Hoodien kostar 1 699kr och är i unisex-storlekar.

Apple Watch Sportloop Pride Edition Armband

Denna flätade sportloop i Pride Edition finns i storlekarna 41 och 45 mm och passar till Apple Watch SE och Apple Watch Series 4 och senare. Den kommer även med en gratis matchande dynamisk bakgrund som visar regnbågens färger såväl på din Apple Watch som på din iPhone eller iPad, den finns att ladda ner i App Store. Apple fortsätter även stödja flera organisationer inklusive ILGA World och Human Rights Campaign, en intresseorganisation som strävar efter att alla HBTQ+-personer ska behandlas som fullvärdiga och jämlika medborgare.

Den finns att köpa på Apple Store från och med nu till ett pris av 1295 kr.

Levi’s Pride Community T-Shirt

Levi’s har en långt stående tradition av att fira Pride Month med en speciell kollektion och detta år är inget undantag. Detta år har de tagit ett blad av den populära trenden med country och western-teman, som bland annat synts i kollektioner från Pharrells Louis Vuitton under det senaste året. I kollektionen finns allt från jeansjackor till kjolar, men denna t-shirt är ett solklart val om utan att prislappen blir för hög.

Med stöd av denna kollektion gör Levi’s en årlig donation på $100 000 till Outright International, en global organisation som arbetar för att främja mänskliga rättigheter för HBTQIA+-personer över hela världen.

Denna t-shirt finns på den officiella hemsidan i unisex-storlekar till ett pris av 369kr.

Skullcandy Terrain XL Speaker ”All Love”

Denna tåliga högtalare är inte bara färgglad, den är även en perfekt kompanjon för den som är ute på språng. Oavsett om det handlar om en brasa på stranden, nedkylning i lägret efter vandringen eller bakluckeläktaren före matchen är vår äventyrsklara högtalare byggd för att klara av allt som Moder Natur bjuder på.

Högtalaren är vattentät med 18 timmars batteritid. En del av intäkterna går även till flera olika organisationer som jobbar med mental hälsa inom HBTQIA+. Speakern finns på Skullcandys hemsida till ett pris av 1 143kr.