Producenten MASAKA solo-debuterar med ”Ragdoll”

Musikaliska arkitekten bakom låtar från bland andra Daniela Rathana & Cherrie står nu på egna ben med första singeln från kommande EP

Multiinstrumentalisten och producenten bakom några av Sveriges största artister, Mats Sandahl, debuterar idag med sitt soloprojekt MASAKA och låten "Ragdoll". Som producent har han tidigare samarbetat med artister som Cherrie, Stella Explorer, Oskar Linnros, Jonathan Johansson och Seinabo Sey. På hans solo-debut får vi ta del av en blandning av stilar som han testat på åt andra artister, med nyanser av indie, RnB & pop-rock blandade i en låt som är uppiggande trots en släpande delivery.

"Ragdoll" är skriven, inspelad och producerad av MASAKA helt på egen hand i Los Angeles kort efter ett stort personligt trauma. Låten handlar enligt Mats om tillståndet du hamnar i när allting går sönder och pressen från allt får dig att bara stänga av. För de som har koll på tv-spelstermer är en "ragdoll" en sorts livlös modell, ett uttryck ofta använt när en spelkaraktär dör och faller till marken.

"Jag skrev den i Los Angeles under en mörk period dit jag åkte för att spendera tid med min syster i hopp om att stävja en depression. När jag väl var där så kom “Ragdoll” och några andra låtar på bara några få dagar. De bara vällde ut. För mig låter 'Ragdoll' som att indie- och rapversionen av mig gjort en co-lab'', säger MASAKA om låtens känsla.

Låten släpps även tillsammans med en video regisserad av Nemo (waterbaby, Stella Explorer), där både ljud och video spelats in live långt ute på Sveriges landsbygd. En video som lever i gränslandet mellan en livevideo och en mer konventionell musikvideo, vilket för tankarna till Yung Leans video till "Miami Ultras".

Se videon till "Ragdoll" ovan!