PUMA avslöjar Y2K-inspirerade VELOPHASIS

Tittar tillbaka i löparsko-arkivet för designen, presenterar fyra colourways i kampanj med Skepta

Även om det snöblandade regnet och den gråa himlen inte försvinner på ett tag till är det aldrig fel att titta framåt mot våren. PUMA tittar både fram till varmare tider men även tillbaka i arkiven för deras kommande sneaker VELOPHASIS. Med inspiration från märkets historia med löpning tar de den klassiska modellen ”PUMA Complete” från 00-talet och ger den en makeover.

Med  en honeycomb mesh under kontrasterande paneler i olika färger ger den känslan av både en klassisk löpsko och en modern high-end sneaker. PUMA själva beskriver det som att de bygger vidare på ”Complete”-modellens arv med fokus på att anpassa de visuella koderna av Y2K till märkets moderna visioner.

Med i kampanjen har även PUMA fått med en av sina största ambassadörer, nämligen brittiska grime-gudfadern Skepta. Han syns bland annat i bilder med en svart colourway som ännu inte avslöjats. Den första tillgängliga colourwayen är Bionic och den finns att se i bildspelet ovan. Releasedatumet för Bionic är den 4e februari, för den som vill testa de övriga färgerna släpps de via den officiella hemsidan och SNS från och med den 11e.

Håll koll på dopest.se för mer uppdateringar om detta och många fler av vårens släpp!