Quavo hyllar Takeoff med singeln ”Greatness”

Berör även Migos framtid – Musikvideo ute nu

Förra månaden släppte Quavo den känslomässigt laddade ''Without You'', som han sedan uppträdde på årets Grammygala. Nu är Migosledaren tillbaka med ännu en hyllning till den bortgångna systersonen Takeoff, där han även kommenterar gruppens framtid.

Öppningsraderna sätter tonen, genom att illustrera hur Quavos perspektiv på livet förändrats av tragedin.

''My chain, my watch, my wrist

My motherfuckin' house, my rise and grind 

I'd give away all this shit just to see my dawg just one more time'', rappar Quavo för att visa hur materiella tillgångar i slutändan inte är något mot vänner och familj.

Dj Durel kryddar ett av sina signaturtrapbeats med blåsinstrument, som får både dyster och triumferande karaktär i relation till låtens ämne. Singeln fungerar nämligen både som en hyllning till Takeoff och en reflektion över Migos guldålder. Genom att påminna oss om sin egna framgångssaga förmedlar Quavo ett generellt meddelande om möjligheten till ''greatness'' direkt till lyssnaren.

Vad som dock står klart för oss är att Migos som grupp är över. I de följande raderna säger Quavo det rakt ut en gång för alla. Fans har under det senaste dygnet spekulerat huruvida de två sista raderna är en diss mot gruppens tredje part, Offset, eller inte.

''So don't ask about the group, he gone, we gone, young n****, it can't come back 

I'ma make sure mama straight 

Especially mama Take' 

I can't kick it with a fake

And I won't sleep with the snakes''

Lyssna på ''Greatness'' av Quavo nedan!