Quentin Tarantino’s sista film är påväg

Planerar att regissera ’The Movie Critic’ i höst

Quentin Tarantino är snart tillbaka för en sista film. The Movie Critic är namnet på det manus som Tarantino skrivit och planerar att regissera denna höst, enligt källor nära The Hollywood Reporter.

Filmens handling är ännu inte avslöjad, men kommer utspela sig på 70-talet, en era regissören är särskilt förtjust i. Samtidigt menar källorna att projektet har en kvinnlig huvudroll, vilket har väckt spekulation om att handlingen kommer fokusera på Pauline Kael, en av de mest inflytelserika filmkritikerna någonsin. Även om detta stämmer är det troligt att filmens historia kommer skilja sig radikalt från verkligheten, se bara regissörens senaste film, Once Upon A Time in Hollywood.

Tarantino, som fyller 60 i år, har länge hållit fast vid att han ska pensionera sig som filmskapare efter tio filmer. Hittills har han regisserat 9 (om man räknar Kill Bill 1 & 2 som en film). Det verkar dock som om regissören kommer fuska lite, då han tidigare avslöjat en kommande tv-serie. Vid sidan av filmandet har han även nyligen släppt två böcker, en litterär omarbetning av Once Upon A Time in Hollywood och Cinema Speculation, en djupdykning i 70-talsfilm.

Håll dig uppdaterad här på Dopest för kommande nyheter om The Movie Critic!