• Foto: Nemo Hinders Stocklassa / Pressbild
  • Foto: Is This Dunya

Raghd släpper tredje EP:n ”A Good Friend”

Lyssna här!

Raghd från Göteborg har varit på en sonisk upptäcksfärd under det senaste året. Genom tidigare släppta singlar under 2023 och (bland mycket annat) bidrag till Netflix-serien "Young Royals" soundtrack i höstas har hon sakta men säkert börjat etablera en ny bana i sin karriär, som tidigare lutat mot mer soul och RnB. Med sin tredje EP "A Good Friend" får se ett samlat resultat av hennes ljudmässiga fynd.

Singlarna "Easy Go!" och "Who Raised You?" gav ett smakprov på den utforskning av det futuristiska ljudlandskapet som hittas på EP:n, med en starkt klubbtema. Om "Who Raised You?" klev in i underground-klubben med sitt höga tempo, flyktiga flow och instrumentala drop tar "Easy Go!" upp känslan av dagen efter. Med snabba breakbeats och jazziga rhodespianon hör vi Raghd flyta över produktionen på ett sätt som blandar hiphop och spoken word, nästan som ett flöde av tankar som sätts till ord.

"A Good Friend" ger mer av denna vara på 6 spår inklusive de ovan nämnda singlarna. "The Corners" är ett perfekt exempel på fusionerna mellan 90-talets breakbeats, 00-talets släpiga stämmor och hackigt elektroniska samples. Mot slutet blandas även elektroniska och akustiska gitarrer in, ett inslag som håller produktionen från att helt sväva ut i det digitala.

Lyssna på "A Good Friend" på Spotify nedan!