• Foto: Pressbild/ Rami Bazi / Instagram

Rami Bazis Debut-EP ”AVENTURA” startar sommaren

Norrköpingssonen tar till sitt signatur-sound med sång och dansant produktion på sitt första projekt, innehåller singeln ”LA LA LA”

Rami Bazi från Norrköping har tillsammans med producenten Tsino och artistkollegan Gaboro varit med och satt staden på hiphop-kartan under de senaste åren. Singlar som "PELIGROSA", "DEMBELÉ" och "CLAP CLAP" har visat upp ett fartfyllt och somrigt sound som gör sig allra bäst på sommaren, så känns därför helt rätt timat för Rami att släppa debut-EP:N "AVENTURA" när vi nu närmar oss juni.

På sin TikTok och Instagram har Rami ofta med sin pappa i olika videos, en stor inspirationskälla som själv varit artist i Irak på yngre dagar. Ramis sound tar upp många influenser från mellanöstern och han blandar även in syrianska, assyriska och turkiska i sina låttexter, vilket ger hans musik en unik touch som passar med hans starka sångröst.

På "AVENTURA" spelar han ut detta register fullt ut, med låtar i högre tempo som "DIANA", men även lugnare kärlekslåtar som "YA ZINA". Produktionen hanteras till stor del av vännen och vapendragaren Tsino, som langar upp orientaliska sounds blandat med dansanta högtempo-beats som blivit en del av det så kallade "franska soundet", med snabba kicks och mindre fokus på hi-hats.

Lyssna på låtar från "AVENTURA" i DOPEST Playlist på Spotify nedan!