Rami ger Sveriges politiker svar på tal på nya singeln "Vill"

"Romantiserar inget av det, försöker bara få flera att förstå"

Svensk hiphop har länge blivit kritiserad av svenska politiker för att rappare ”romantiserar” gängkultur, knark och vapen. Rami berättar i ”Vill” varför han rappar om de tunga ämnena som han ofta rappar om. Han berättar att det inte är romantisering – utan faktiskt verkligheten för många utav Sveriges ungdomar. Rami ger svar på tal genom hela låten och rappar om hur det ser ut, och varför man kan ta en viss väg i livet.

”Romantiserar noll utav det, det precis samma som film. Min mamma sa att ”Tänka gör man alltid en gång till”. Det man måste är inte alltid det man önskar eller vill. Och jag känner mig fången där ingenting går som man vill”.

Rami följer upp sina ärliga singel ”SOM JAG” med ännu en djup, men framförallt viktig låt. Det är intressant att höra rappare belysa (precis som Rami gör) att det inte är romantisering som pågår i musiken, utan att det är såhär de upplever förorterna de bor i. Låten är producerad av Mackan och är en av flera singlar sedan det hyllade albumet Kungar & Poeter.

Lyssna på låten i Dopest Playlist nedan.