Rami släpper ambitiösa debutalbumet "96"

Experimenterar med mörka ljudbilder och ärliga texter på 11 spår producerade av Mackan.

Tumba-rapparen Rami har gått från klarhet till klarhet sedan starten under 2019. Genom åren har hits som ”Plus” och ”Milli” avlöst varandra med kaxiga flows och mer ofta än sällan hårdträffande produktion från vapendragaren Mackan. Med de senaste singlarna ”Chanser”, ”Vikt” och ”Svar” har dock ljudbilderna tagits i nya riktningar och texterna har fått en ny dimension. En förändring som Rami själv anser kommit med åldern. Albumet är dessutom döpt efter hans födelseår, 1996.

Tidigare i min karriär har jag bara köttat på, jag har bara kört utan att stanna. Släpp, släpp, släpp, liksom. Men jag har vuxit mer än ett par steg både som artist och person, och det är det jag vill bevisa med det här albumet, säger Rami i ett pressmeddelande inför släppet.

Melodiska tracks med mer sång än rap från Rami varvas med högre tempon på låtar som dansanta ”Ormar Mellan Husen”. En expansion av det nya sound som Rami har arbetat hårt med att komplettera visuellt. Samtliga singlar har fått tillhörande musikvideos i regi av Viktor Skarbäck och omslagen är handmålade av en konstnär.

– …jag berättar om samma saker fast på olika sätt. Jag tänker på färgerna, omslagen, musikvideorna, allt ska hänga ihop. Säger Rami om visionen med albumet.

Lyssna på ”96” nedan och glöm inte att följa DOPEST Playlist för alla senaste släpp!