Foto: Lasse Bak Mejlvang © Zalando SE

RANRA är vinnaren av Zalando Sustainability Award 2023

Tillsammans med Zalando kommer de ta fram en exklusiv kollektion

Under veckan har Copenhagen Fashion Week SS23 arrangerats. I köpenhamn har modeälskare samlats från hela världen. För fjärde säsongen i rad anordnades FW Copenhagen i samarbete med inga mindre än Zalando. Tillsammans har de arrangerat en mängd event runt om i huvudstaden. 

En av veckans absoluta höjdpunkter är Zalando Sustainability Award. Ett pris som delas ut till en designer och modeskapare som arbetar med att skapa designs som är värnar om jorden och klimatet. Under veckan har alla de nominerade namnen (du hittar de här) fått genomföra sina visningar - och nu presenteras vinnaren. 

Vinnaren av Zalando Sustainability Award är RANRA. Motiveringen från Alice Marshall, Buying Director Womens Apparel på Zalando lyder: 

“Vi är glada att kunna presentera RANRA som den fjärde vinnaren av Zalando Sustainability Award vid Copenhagen Fashion Week SS23. Juryn och jag var imponerade av den vackra användningen av färger och den spännande användningen av tyger i plaggen. Att kollektionen är genderless gör den till en riktigt intressant och inkluderande kollektion för våra kunder. Vi ser fram emot att jobba med RANRA för att skapa en kapselkollektion som utforskar de framsteg och innovationer som Zalandos konsumenter letar efter.“

Juryn imponerades av hur de mixade färger och textilier på catwalken - vilket är något ovanligt inom mer hållbara visningar. Dessutom utforskade de kollektionen med fokus på en lång livslängs då plaggen kunde anpassas och var mångsidiga. 

Som en del av priset, utöver en vinstsumma på €20,000 euro, kommer RANRA och Zalando nu ta fram en exklusiv kollektion och samtidigt utforska hållbara designs tillsammans. 

Bland de övriga finalisterna fanns också RÆBURN och MWORKS som utmärktes av juryn som innovatörer inom hållbarhetsområdet, vars SS23-kollektioner var inspirerande för branschens framtid.

Håll koll på Dopest.se för mer modenyheter.