Foto: "Adouli - Bunda" via Youtube / Skärmavbild

Rapparen Adouli död efter skjutning i Stockholm

Skjutningen skedde mitt bland fotbollsträningar på Mälarhöjdens IP i Fruängen, artisten blev endast 18 år gammal

Uppdateringar sker löpande.

18.43 – Skjutning i Fruängen

Det var klockan 18.43 under onsdagskvällen den 27:e september 2023 som Polisen larmades till Mälarhöjdens IP, en idrottsplats i Stockholmsförorten Fruängen. När polisen anlände till platsen fann de en allvarligt skadad man som träffats med flera skott, som snabbt fördes till sjukhus.

20.25 – Ung man avlider till följd av skottskador

Mannen avled av sina skador drygt en och halv timme senare, klockan 20.25. Enligt SVT ska skjutningen ha skett mitt under pågående fotbollsträningar för barn. Vittnen uppgav senare för en reporter på plats hur människor sprungit från platsen i panik och hur skärrade barn, tränare och föräldrar gömt sig i omklädningsrum.

Rapparen Adouli bekräftas vara dödsoffret

Den unga mannen som avled till följd av skjutningen kunde senare under kvällen bekräftas av källor till DOPEST som den 18-årige rapparen Adouli. Han slog igenom som 14-åring under 2019 och 2020, då han bland annat släppte singeln "MAGISK" med Einár och "Rapstar" som idag har över 7 miljoner spelningar på Spotify.

Video från skjutningen sprids

Enligt uppgifter till SVT, Aftonbladet och flera andra nyhetspublikationer ska skjutningen vara kopplad till den gängrelaterade våldsvåg som svept över Sverige under 2023. En video ska även ha spridits på sociala medier, där en av gärningsmännen filmar delar av skjutningen från bilen.

"Det är mycket olämpligt, oetiskt och obehagligt. Både att videon tagits och att den sprids. Det finns mycket som är obehagligt med det som har hänt", säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Polisen identifierar flyktbil

Hittills har inga misstänkta arresterats för mordet. Polisen har dock bett allmänheten att kontakta 114 14 om de ser en grå Toyota RAV4 med tonade rutor, då den observerats i samband med mordet.