Rappare misstänkt för grovt vapenbrott – i samband med utredning för mord i Norsborg

Sex personer anhållna för grovt vapenbrott efter razzia i Södertälje

Igår, under tisdagskvällen sköts en 19-åring till döds utanför en föreningslokal i Norsborg, Stockholm. Tonåringen ska ha spelat kort i lokalen men gett sig ut efter att ha mottagit ett samtal från vad han trodde var ett bud, enligt uppgifter till Aftonbladet. Utanför ska han ha jagats av två gärningsmän och sedan skjutits till döds. Efter att skotten avlossats ska gärningsmännen ha lämnat mordplatsen i en bil.

Artist anhållen misstänkt för grovt vapenbrott

Polisen ska ha sökt efter en svart bil, och funnit spår som ledde dem till Södertälje. Utanför en golfklubb hittade de en misstänkt flyktbil. Samtidigt gjorde polisen även razzia på en annan adress i Södertälje. Där fann de två skarpladdade vapen. På platsen fanns sex personer som nu är anhållna misstänkta för grovt vapenbrott.

En av de anhållna personerna är en svensk rappare som beskrivs ha: "hundratusen lyssningar på Spotify och YouTube", enligt Expressen. Dock är ingen av personerna anhållna misstänkta för mordet i Norsborg och ärendet utreds än så länge separat. Det är inte heller bekräftat om bilen som hittades utanför golfklubben i Södertälje har någon koppling till mordet eller vapenbrottet.

"De är inte anhållna för delaktighet i mordet utan för ett grovt vapenbrott. Sen utreder vi naturligtvis för att se om det finns paralleller. Men de är inte anhållna misstänkta för mordet i Norsborg." säger Ola Österling på Stockholmspolisens pressavdelning.

Ingen gripen för mordet

Ingen är ännu gripen för mordet. Polisen utesluter inte att fler personer än de två misstänkta gärningsmännen kan vara inblandade i mordet. Ett vittne kan dock ha fångat en misstänkt person på bild under kvällen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Håll koll på Dopest.se för fler uppdateringar kring händelsen.