Rawa Mail

Rawa släpper singeln ”Mail” – avslöjar vad vi kan förvänta oss i år!

Dopest fick en pratstund med singelaktuella Rawa som berättar om sitt uppehåll, vilken producent han vill jobba med och vad vi kan förvänta oss i år.

Rawa har gjort musik med artister som Dani M, Labyrint och Viktor Ax. Han slog igenom med hitsingeln "Pengar" som släpptes 2016. I somras släppte han sin debut-EP "Ett sista försök", som innehåller 5 spår. Nu är han tillbaka med sin nya singeln "Mail" producerad av Viktor Ax. Dopest fick en kort pratstund med Rawa där vi frågade om uppehållet, relationen till Viktor Ax samt vad som kommer i år!

"Mail" är första singeln sedan din debut-EP som släpptes i juni förra året. Hur kommer det sig att det tagit den tiden innan du släppt något igen? 
Det har egentligen handlat om timing. Det har varit lite saker som varit i vägen som gjort att släppen tagit längre tid. Samtidigt som jag är lite kräsen över vad jag borde släppa. Men jag har under denna tiden fortsatt att vara i studion och spelat in nytt material. Mestadels med Viktor Ax. Men nu finns det en tydlig plan och om allt går som det ska kommer det inte va för långa pauser mellan mina släpp.

 

Du har de senaste åren arbetat en hel del ihop med Viktor Ax, berätta om relation. 
Min och Viktors relation är riktigt cool. Inte bara att vi arbetar bra och effektivt när vi är i studion men vår relation har med tiden utvecklats och idag är det väldigt avslappnat att jobba med Viktor. Vi känner varandra mycket väl. Viktor är min broder! Det kan vara skönt att kunna ha en sån relation till en producent som man jobbar med.

 

Finns det någon producent som du inte jobbat med, som du gärna skulle vilja jobba med?
Ja självfallet! Av de jag inte jobbat med är Masse nummer ett på min lista!
Det senaste året har vi hört mycket kärleks-relaterade låtar från ditt håll. Finns det någon personlig anledning till det? Och kommer du fortsätta på det spåret? 
Ja, låtarna utgår från erfarenheter. Personligen tycker jag att ärlighet är viktigt i musik. Det kommer att komma fler liknande låtar men samtidigt annat också som inte är kärleks-relaterat.

 

Vad kan vi förvänta oss från Rawa i år? 
I år kan ni förvänta er singlar, singlar och fler singlar. Jag gästar även på ett par feta låtar som kommer under året. Personligen har jag har bestämt mig för att inte släppa fler EP:n. Nästa gång jag släpper ett större projekt så blir det definitivt ett album!

 

Vi tackar Rawa för pratstunden och önskar honom lycka till, lyssna på singeln nedan och följ Dopest på Instagram för senaste nytt!