Rawda återvänder med singeln "SKOJA" som gästas av N & Abidaz

Fem år efter första solosingeln

Rawda inledde karriären år 2011 som 15-åring under Ametist program ”En kärleksattack på svensk hiphop”. Två år senare tävlade hon i Nästa Nivå under duon ”14X ” tillsammans med Gabbe G. Året därpå kom debuten med dubbelsingeln ”Backspegeln/Bli inte sur”.

Trots att hon ansågs vara ett stort framtidslöfte, var det inte förrän 2014, när hon gästade Linda Piras ”Knäpper mina fingrar (Remix)” som ögonen riktade sig mot henne. Men även om hon gästade artister som AKI och Matte Caliste var det knäpptyst från Rawdas håll. Och så har det fortsatt varit till den mån att många trott hon lagt ner musiken. Fram tills idag, då hon fem år efter sin debut återvänder hårdare än tidigare med singeln ”SKOJA”.

Med sig på comebacken har hon Botkyrka-rapparen N och Abidaz. Även N återvänder efter en tids frånvaro. Något som utmärkt Rawda från andra kvinnliga rappare är den råa attityden, en egenskap som blir allt tydligare i den Viktor Ax-producerade ”SKOJA”.

I en tid där svensk gangster-rap är som populärast är det sällsynt att höra det från en kvinnlig rappare, i låten bjuder hon på ofiltrerade och ocensurerade texter något som gör att Rawda sticker ut ännu mer. Låten släpps med en tillhörande musikvideo regisserad av Dille G.

Lyssna på Rawdas comeback ”SKOJA” nedan!