UNIQLO öppnar RE.UNIQLO STUDIO – ger plagg nytt liv

Den globalt uppskattade "Repair & Remake"-tjänsten i Kungsträdgården under våren – så kan du fixa dina kläder på plats

UNIQLO kan nu presentera sitt nya koncept RE.UNIQLO STUDIO i Sverige. Detta är ett dedikerat utrymme för att skapa en ny framtid för oanvända plagg, samt hålla dem i omlopp längre genom att erbjuda möjligheter till reperation, remake & re-use i butiken.

Det kommer erbjudas interaktiva designelement där alla som vill kan delta för att minska mängden klädavfall, och förlänga livslängden på sina plagg. På plats i butiken vid Kungsträdgården, kommer UNIQLO ha ett dedikerat in-house-team som kommer kunna erbjuda kunderna allt ifrån att lappa och laga, altereringar och mindre storleksförändringar, reperation- och anpassningserbjudande (exempelvis japanska Sashiko-broderteknik). Det finns även möjlighet att lämna in och donera plagg till lokala hjälporganisationer kommer finnas på plats.

RE.UNIQLO STUDIO i Sverige är en del av UNIQLOs initiativ att vidareutveckla butiken i Kungsträdgården, Sveriges flaggskeppsbutik, som firar 5 år sedan öppningen 2018. I anslutning till lanseringen öppnar UNIQLO även en ny dedikerad yta för ”UTme!”.

Förutom att hitta redan existerande t-shirts i kollektionen, kommer kunderna även kunna skapa och designa sina egna ”UTme!”, samt inspireras av lokala kreativa kollektiv som kommer att skapa och presentera exklusiva motiv för butiken i Kungsträdgården med koppling till lanseringen under våren 2024.