Y-3 & Real Madrid lanserar nya matchtröjor

Japansk designfilosofi kombineras med spansk elegans i ännu ett samarbete mellan de två – se Jude Bellingham fronta kampanjen

Efter att ha lanserat en gemensam resekollektion tidigare i mars kommer nu ännu en collab från två titaner, på och utanför planen. adidas Y-3 och Real Madrid presenterar nu sin gemensamma matchklädeskollektion.

I en fusion av elegans och tradition för Y-3 och Real Madrids nya premiumkollektion samman mode och sportens höjdpunkt. Visionen är centrerad kring ett rosmotiv som hämtar inspiration från de tidigare samarbeten mellan adidas och Yohji Yamamoto, när rosor var det grafiska valet och blev den ikoniska signaturen för samarbetet.

Kollektionen i sig framhävs av ett lila set som används som fjärdetröjor för både Real Madrids herr- och damlag, tillverkat med fukttransporterande HEAT.RDY-teknik för att hålla spelarna torra när de spelar på den största scenen. Historia och identitet förenas i matchstället genom Real Madrids färger, där lila är en viktig nyans i klubbens DNA.

Förutom det fjärde matchstället innehåller kollektionen även två målvaktsställ – ett i svart och ett i orange – samt ett vitt matchställ som innehåller en topp, ett par shorts och en hymnjacka. Målvaktshandskar, strumpor och andra accessoarer ingår också. Kollektionen kommer med en fotokampanj som innehåller båda lagen, med stjärnor som Jude Bellingham i fronten.

Kollektionen släpps nu på onsdag den 27:e mars, då den släpps globalt via adidas.com/y-3, på appen CONFIRMED, i adidas-butiker, Real Madrid-butiker och hos utvalda återförsäljare.