Red Bull vinnaren Gabz Cortez debuterar med "Fuego"

Valdes ut av ADAAM under tävlingen "Ord Mot Ord" förra våren, första singeln är ett resultat av vinnarresan till Paris

Ett nytt ansikte på den svenska musikscenen presenterar sig idag med sin officiella debutsingel. Gabriella Carasco Cortes, med artistnamnet Gabz Cortes, är den unga Stockholmsrapparen som vann Red Bulls tävling ”Ord Mot Ord” under våren 2022. Tävlingen lanserades på TikTok, där ADAAM hjälpte till med att hitta 2022 års bästa svenska freestylerappare genom att göra en ”open verse challenge” på en egen låt.

Av närmare 400 ansökningar valdes åtta talanger ut till en final i Kungsträdgården i Stockholm, där artisterna utmanades live i två ronder där man bland annat fick freestyla över slumpvalda ord. Gabz stod till slut som vinnare och med det fick hon möjligheten att åka till Red Bulls studio i Paris med Pato Pooh, ADAAM och producenten TakeNoElz. Resultatet blev den varma och dansanta låten ”Fuego”, som skrevs tillsammans med ADAAM och STOR.

”När jag vann så kändes det som att jag var ett steg närmare min stora dröm, det var som att världen var min”, säger Gabz i ett pressmeddelande inför släppet.

”Fuego är för mig en blandning av Sverige och Chile, där min familj kommer ifrån. Den känns som något nytt, även för mig och jag hoppas man vill dansa och må bra till den”, fortsätter hon.