Republikan rappade ”Lose Yourself” – Eminem stämmer

Politikern Vivek Ramaswamy lyssnade på & rappade till hiten under ett tal, nu skickar Em en så kallad ”Cease & Desist”

Republikanska politikern Vivek Ramaswamy är på kampanj genom USA för att försöka slå Donald Trump som kandidat till presidentvalet i USA. På ett stopp i Iowa framförde han delar av Eminems klassiker "Lose Yourself" framför publiken, innan han klev av scenen efter det tal han hållit innan.

Em verkar inte ha uppskattat detta dock, då han drygt en vecka efter skickade en "Cease & Desist" till Ramaswamy genom BMI, vilket innebär att han förbjuder politikern från att använda hans musik i sin kampanj på något vis.

I brevet står det att företaget BMI, som hanterar rättigheter för musiksändningar i USA (likt STIM i Sverige), mottagit ett meddelande från Eminem som invänder mot republikanernas användning av hans "musikaliska kompositioner".

"BMI kommer att betrakta varje framförande av Eminems verk av Vivek 2024-kampanjen från och med detta datum som en väsentlig överträdelse av licensen", sa BMI till BBC.

Eminem själv har inte kommenterat situationen ännu, men Ramaswamy svarade via Twitter (X), när han skämtsamt refererade till "The Real Slim Shady" som svar på nyheten om förbudet. Eminem har tidigare varit kritisk mot andra republikanska politiker, nämnvärt just Donald Trump s0m han dissade i en freestyle 2017.