Foto: Pressbild

Reyn & Mwuana slår ihop sig för första gången på ”Tillsammans”

Singel nr.1 från kommande EP

När en 15-årig Reyn stod mitt i livets vägskäl och tvekade på framtiden stod det mellan två saker: Musiken eller inget. Ödet ledde honom till slut till producenten Picasso on the beats studio och där började resan fram tills debuten med "Lowkey" 2018, som genast satte honom på kartan som ett framtidsnamn inom svensk hiphop.

Fem år senare har han flera miljonstreamande hits i bagaget, vilket nu leder in i förberedelser till ett nytt projekt och dess första singel "Tillsammans" gästad av Mwuana. Robin Erik "Mwuana" Nyström har också grindat länge för att nå dit han är idag. År av slit från pojkrummet i Stockholmsförorten Bromsten (som han sedan döpte en hitlåt efter) ledde tillslut till det stora genombrottet under 2015, vilket svällde till ett fullskaligt inträde i mainstream med albumet Triller 2017.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Reyn (@reynofficiell)

Nu enas de sylvassa hook-tillverkarna för första gången på en officiell singel som även blir den första från Reyns ännu odöpta EP som släpps under nästa år, något han meddelade på sin Instagram. Projektet kommer att följa upp debut-EP:n Skyfall från 2020 som innehöll superhiten "Om du lämnar", Reyns näst största låt på Spotify efter debutsingeln "Lowkey".

"'Tillsammans’ är en melankolisk kärlekslåt som handlar om när man inte är med varandra längre men den där känslan för varandra är kvar. Låten kom till helt naturligt, det var som att både text och melodi kom till mig. Jag brukar alltid skriva mina texter från egna erfarenheter, så den här känslan ligger mig nära hjärtat vilket hjälpte i processen. Sen helt ärligt så lyssnade jag på demon en dag och hörde redan då Mwuanas röst, så jag slängde iväg den till han. Resten är historia.”, säger Reyn om storyn bakom låten.

På "Tillsammans" delar han och Mwuana mycket riktigt med sig av heartbreak-rader i retrospektiv, som tittar tillbaka på händelser som karaktäriserat ett toxic förhållande. Orden läggs dock över ett mer poppigt och synth-baserat beat från Tom Mårtensson (producenten bakom Ant Wans "Gata" bl.a) än den trap-pop de introducerade sig med en gång i tiden, en utveckling som Mwuana dessutom flörtat med på några av sina största hits som "LOVERMAN".

"Vad var det jag sa, du kommer tillbaks
Beter dig som att ingenting har hänt"

Lyssna på "Tillsammans" och mer ny musik i DOPEST Playlist!