Richie gästas av Gee Dixon på debutsingeln "RMG"

"Vi är här för vår plats vid det stora bordet det är ingen snack om den saken"

När hiphopen är som störst i Sverige, är det alltid intressant att höra nya röster. Den här gången är det den 21-åriga Richie från Storvreten i södra Stockholm som släpper sin debutsingel ”RMG”. På låten gästas han av Gee Dixon.

Richie har skapat musik sedan ung ålder, men är sedan ett år tillbaka signad till skivbolaget RMG Records – därav låttiteln. Låten är den första, och enligt rapparen själv, bara början på vad vi kommer få höra under året.

”Med den här singel kommer svensk hiphop få ett litet smakprov på vad som väntar 2020. Vi är här för vår plats vid det stora bordet det är ingen snack om den saken.”

Richie avslöjar att det vid skapandet av låten var viktigt att behålla soundet och energin, enligt rapparen och hans team var Gee Dixon den perfekta artisten för det och hoppade på låten med en gästvers. Singeln är producerad av Arnold Ehn och släpps med en tillhörande musikvideo under morgondagen, regisserad av King Kunta.

”Med den här videon kommer ni få se hur livet som artist hos RMG Records är. Från lyxet i vardagslivet till gatan. Äkta från början till slut”, säger Richie

Lyssna på låten nedan, och håll utkik efter videon som släpps i morgon!