Ricky Rich & Blizzy teamar upp igen på singeln “Guitar”

Låten har skapats som en del av Spotifys Studio 100-program

Spotifys Studio 100 har under två år bjudit in några av de största namnen inom svensk hiphop för att under två dagar få möjlighet att spela in ny musik. Nu har svenska Ricky Rich och Blizzy samarbetat i studion och resultatet hörs i “Guitar” i spellistan 100. Det är inte heller första gången de två namnen går samman - i oktober förra året släppte de låten ”2vs2” vilket blev startskottet för mer gemensam musik.

Nya singeln ”Guitar” erbjuder en mer personlig låttext än vad vi hört dem leverera tidigare. Självklart kretsar den även kring en gitarrslinga, producerad av Shenzi. Ricky Rich och Blizzy introducerades till varandra för knappt ett år sen och har sedan dess blivit nära vänner och spenderat mycket tid tillsammans i studion. Ricky Rich och Blizzy om hur låten växte fram:

”Vi ringde producenten Shenzi, han gjorde ett beat från början, vi ville ha ett wavy beat, men Ricky tyckte vi skulle göra något helt annat, något annorlunda”, berättar Blizzy. ”Där kom elgitarren in.” lägger Ricky till.

De berättar också om vad “Guitar” symboliserar:

”Vi har svårt att lita på folk runt omkring oss men det vi kan luta oss mot är våra gitarrer, alltså vår musik.” säger Ricky. ”För en person kan en ‘guitar’ vara vad som helst, för nån annan kanske de är en nära vän, en mamma, en pappa” säger Blizzy.

Lyssna på nya singeln "Guitar" av Ricky Rich och Blizzy i spellistan nedan. Missa inte heller Ricky's senaste släpp "Habibi Remix" med Dardan och Zuna.