Ricky Rich släpper “Say Oui” med franska superstjärnan GIMS

“Det här är Ricky Rich 2.0”

2021 har verkligen varit Ricky Rich's år. Under det gångna året har Västeråsrapparens melodiska hiphop gått från att vara populär på hemmaplan, till att även spelas internationellt. Hitsingeln “Habibi” gick viral i flertalet europeiska länder och ledde fram till en internationell remix med de tyska artisterna Dardan och Zuna. Tidigare i år fick Ricky även möjligheten att göra den officiella Skandinaviska remixen på UK’s största drill-låt någonsin, “Body” med Tion Wayne och Russ Millions. Idag är Ricky Rich tillbaka med ännu ett internationellt samarbete och inte med vilken artist som helst. På nya “Say Oui” går han ihop med den franska världsstjärnan GIMS

”Det känns som att vi har gjort det omöjliga. En grabb från orten som gör musik på svenska och har upplevt framgångar i flera länder. Nu har jag en sång med en av Frankrikes största artister någonsin. Jag chockas fortfarande av möjligheterna som musik kan skapa, det är sjukt!” säger Ricky Rich. 

GIMS, tidigare känd som Maître Gims och före detta medlem i Sexion d’Assaut, är en av Frankrikes allra mest erkända hiphop artister och producenter. Med ett brett bibliotek av hitlåtar som “Est-ce Que tu M'aimes”, “J’me Tire” och “Loin”, en egen Netflix-dokumentär och flertalet utsålda arenor i bagaget, har han under en lång tid gjort sig ett namn internationellt. Efter att ha samarbetat med artister som Dua Lipa, Sia och Lil Wayne, är det nu dags att släppa musik med självaste Ricky Rich. 

Ricky Rich berättar att “Say Oui” spelades in kort efter att “Habibi” gick viral i Centraleuropa. Ett par veckor senare och under en jobbresa till Dubai, sprang Rickys team av ren slump in i GIMS entourage. Rickys gäng spelade upp den nya låten, GIMS folk älskade den och skickade sedan vidare låten till artisten själv. Resten är numera svensk musikhistoria:

“Kort därefter åkte vi tillbaka till Dubai och linkade upp igen med både GIMS och hans team. De åkte direkt till studion från flygplatsen mitt in natten och spelade in. Jag minns när jag kom in i studion och hörde honom sjunga, det var sjukt! GIMS röst är magisk. Några timmar senare åkte vi till Dubaiöknen och spelade in musikvideon. Allt detta gjordes inom loppet av 36 timmar” berättar Ricky Rich. 

“Say Oui” är en skön blandning av pop- och hiphop, med både franska och svenska texter. Låten är producerad av den svenska producenten Kawar “KJ” Yousef, vars beat får både GIMS och Rickys känsla för melodier, med kombinationen sång och rap, att fungera riktigt bra tillsammans. “Say Oui” handlar precis som namnet antyder om att säga ja till livet. Att njuta just nu och inte låta de fina stunderna gå dig förbi. Apropå det oväntade samarbetet säger GIMS så här:

När låten skickades till mig blev jag förvånad över hur begåvad Ricky var. Och jag visste att vi båda på tracket skulle bli en given hit! Att arbeta med Ricky var ett sant nöje. Vi hade väldigt kul när vi gjorde klart låten i studion”.

 

Att få möjligheten att arbeta med en sådan galen artist som GIMS, var riktigt fett och det kändes samtidigt så naturligt! Jag känner att jag nu fått visa framfötterna och min kaliber inför människor som faktiskt förstår kvaliteten. Det här är Ricky 2.0!”, avslutar Ricky Rich. 

Lyssna på Ricky Rich och GIMS nya singel “Say Oui” i DOPEST Playlist här nedan!