Rihanna debuterar på Forbes årliga miljardärslista

Barbados första miljardär någonsin

Den amerikanska affärstidningen Forbes har som vana att lista väldigt rika människor. Nu har de släppt sin årliga lista över världens samlade miljardärer, och det med totalt 236 nya personer som gick med i klubben under 2022, vilket är en minskning från rekordet på 493 personer från året innan.

Det mest glädjande är att popikonen och entreprenören Rihanna nu debuterar på listan med ett nettovärde på hela 1,7 miljarder USD. Anledningen stavas framförallt andelen i den framgångsrika Fenty Beauty-linjen samt hennes underklädesverksamhet Savage x Fenty. 

Rihanna kliver nu in på plats #1,729 på listan och gör bland annat sällskap med Kim Kardashian på plats #1,645, Kanye West på plats #1,513 och JAY-Z från musikbranschen. Rihanna har som bekant redan “titeln” som den rikaste kvinnliga musikern i världen, och nu blir hon dessutom Barbados första miljardär någonsin. Ni kanske minns att entreprenören och popstjärnan i december förra året blev den totalt elfte personen, och den andra kvinnan, att utses till nationalhjälte i Barbados. 

Nu återstår bara ny musik från ikonen. Den senaste tiden har det ryktats om ett nytt album till sommaren, men troligtvis först efter att hennes och A$AP Rocky’s bebis har fötts.