• Foto: Fenty x PUMA
  • Foto: Fenty x PUMA
  • Foto: Fenty x PUMA

Rihannas Fenty återförenas med PUMA efter 6 år

Nya sneakern ”Avanti” kommer i två olika versioner, den första kollaborationen mellan de två märkena sedan 2017

Rihanna har haft ett händelserikt 2023. Från att vara headline under Super Bowl till att få sitt andra barn med A$AP Rocky, ändå har hon haft tid för att utveckla sitt omåttligt populära Fenty. Även om fokuset främst legat på Fenty Beauty och Savage x Fenty är RiRi trots allt Creative Director för PUMA, sportmärket som hon släppt flera framgångsrika Fenty-collabs med.

Sedan 2017 har det dock varit tomt med samarbeten, fram tills nu. Under torsdagen avslöjade nämligen Rihanna att FENTY x PUMA är tillbaka med nya snekaermodellen "Avanti".

"Det är lite av en familjeåterförening. Att komma tillbaka till Puma som mamma, i en ny miljö, möjliggjorde nya perspektiv och idéer", sa Rihanna till Vogue vid avslöjandet.

Den nya skon är en hybridmodell som kombinerar Pumas fotbollssko "King", använd av Pelé, med löparskon "Easy Rider". Den har en ovandel i vintage-tonat läder, en vikbar tunga och gummisula i den där ikoniska "gummi-orange" färgen som klassiska gympaskor har.

Skon släpps i antingen svart/vit eller silver, med ett rekommenderat pris på 160$ (cirka 1 800kr). Dessutom släpps barnstorlekar i två varianter: Förskolestorlekar för 95$ och babystorlekar för 80$. "Avanti" lanseras till en början via PUMAs hemsida fredagen den 15:e september.