RIMOWA x Tiffany & Co. släpper lyxiga reseaccessoarer

Pionjären inom resväskor med 125 års erfarenhet slår ihop sig med ädelstensexperterna för en unik kollektion

Sedan 1898 (!) har RIMOWA varit en internationell pionjär inom högkvalitativa resväskor och tillbehör.

De har tidigare samarbetat med moderna ikoner som Palace Skateboards, men nu kommer ett samarbete med inga mindre en Tiffany & Co., en veteran i sitt fält för smycken i högsta klass. Grundat i New York  år 1837 av Charles Lewis Tiffany, har märket under sin över 175 åriga historia blivit en global lyxjuvelerare som förknippas med elegans, innovativ design, fin hantverk och kreativ excellens.

De går samman för en kollektion som kombinerar deras respektive expertis. De har tagit fram en grupp reseprodukter som består av en resväska, ett smyckeskrin och ett smyckefodral.

Smyckeskrinet har en unik design, så kallad ”Rock Cut”, som är inspirerad av Tiffany & Co's juveler. Iklädd den ikoniska ljusblå färgen som är signifikant med Tiffany & Co., är skrinet utformat för att organisera och skydda värdefulla smycken med stil.

Resväskan hämtar även den inspiration från Tiffany & Co's juveler och färgkarta. Resväskans klassiska design har uppdaterats med handtag, bagagetag och hjul i smyckeshusets blå färg. Likaså är väskans interiör utsmyckad med den ikoniska färgen och dess remmar och läderdetaljer är märkta med de två varumärkenas logotyper (som syns på bilderna i galleriet).

Till sist är smyckefodralet utformat med sex fack för att säkert förvara de mest värdefulla juvlerna under resans gång. Fodralets utsida är smyckat med RIMOWA och Tiffany & Co's logotyper, ingraverade mellan två, blå läderremmar.

RIMOWA x Tiffany & Co. lanseras den 26:e september och finns tillgängligt i utvalda RIMOWA-butiker världen över samt online på rimowa.com och tiffany.com. Resväskan kostar 2,900 € (34 640kr), smyckeskrinet 3,900 € (46 585kr) och smyckefodralet 1,800 € (21 500kr).