RnB-duon Lennixx släpper debutalbumet ”Enough To Get Away”

Efter singlarna "Minute", "Look In My Eyes", "Contemplate" & "I Might" kommer nu ett efterlängtat fullängdsprojekt från Stockholmsartisterna

Duon Lennixx består av Stockholmsartisterna Andrea Kallström och Hanna Larsson (lillasyster till Zara Larsson) och de har sedan debut-EP:n ”hapap” 2018 utvecklat ett sound som sticker ut på den svenska scenen. Grunden ligger i modern R&B och neosoul som med jämna mellanrum bryts av med experimentation, som i den psykedeliska ”Look in My Eyes” som släpptes som andra singel det debutalbum de nu släpper självständigt: ”Enough To Get Away

Första singeln ”Minute” släpptes under sensommaren 2022 och soundet de presenterade där la grunden för det projekt den nu hör hemma på som spår 2. Ett sound som kännetecknas av mjuka pianos, avslappnade trummor och atmosfärsikt svepande synth-leads. En musikalisk stil som duon har jobbat fram tillsammans med producenten Jonathan Börjesson.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lennixx (@lennixxduo)

Texterna på albumet gränsar mellan det sårbara, det lekfulla och det kaxiga. Genom en vänskap som började i tonåren tog det musikaliska projektet Lennixx form och resan de varit på sedan dess reflekterar sig i det konstnärliga uttrycket. Via de tidigare singel- och EP-släppen har de byggt på sitt soundet som kulminerar i debutalbumet, de beskriver det själva som att ”allt de gjort innan har lett fram hit”, i ett pressmeddelande inför releasen.

”’Enough To Get Away’ kan vara en strävan till någonstans man vill vara men inte är, och kan transportera lyssnaren till en plats att försvinna in i”, säger också Lennixx om albumets betydelse.

Något som verkligen visar på det personliga i Lennixx kreativa process är att de själva producerar sina skivomslag, pressbilder, liveframträdanden och videos. Musikvideos har släppts till flera av singlarna och de finns tillgängliga på deras Youtube-kanal, men det är enligt de själva bara en del i pusslet.

”Det visuella har vi tagit fram för att skapa en värld för albumet, allt för att lyssnaren med hjälp av helhetsbilden ska få en större förståelse för vilka vi är”, säger de.

Lyssna på ”Enough To Get Away” på Spotify nedan!