Robbz x Brookz släpper nya singeln "Top Dawgs" tillsammans med Awave

Avslöjar release av EP den 18 mars

Kusinerna Robbz x Brookz startade sin karriär 2019 med raketfart och tack vare succésingeln ”TRIANGELDRAMA” som låg fyra på svenska Spotifylistan och Topp 50 på globala viral-listan. Idag har den streamat över 12 miljoner gånger. Första singeln var inspirerad av den brittiska drillscenen och de valde att fortsätta på samma spår, men berättar att allt gick lite för fort:

”När vi kom in i musiken 2019 med TRIANGELDRAMA, så gick allting för fort för oss och vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera hela hype grejen. Det fanns inget riktigt budskap bakom musiken vi gjorde. Vi har sedan dess insett vilken påverkan man har på folk och speciellt unga lyssnare och har vi blivit mycket försiktiga med våra pennor. Om man har en röst i samhället så ska man använda den för nått positivt, det här är djupare än musik och det är inte ens pengarna som intresserar oss längre.”

Idag är duon tillbaka med med singeln ”Top Dawgs” tillsammans med Awave. Singeln är en riktig ”feel-good” låt som är producerad av takenoelz. ”Top Dawgs” är den första singeln från den kommande EP:n SPACEKIDZ som förväntas släppas den 18 mars och sägs ha många stjärnspäckade samarbeten.

”Samarbetet med Awave kom spontant, han var i studion, vi snackade om allt mellan himmel o jord, sen gick vi in o jobbade direkt, det flöt på organiskt.” säger Robbz x Brookz om samarbetet.

Robbz x Brookz har valt att ta ett steg bak från den ”hårda” sidan av hiphopen  Det ska bli kul att följa deras nya sound. Lyssna på ”Top Dawgs” med Robbz x Brookz ft. Awave i DOPEST Playlist