Svenska boxaren Robin Safar vinner mot Sergey Kovalev

Svensken är fortsatt obesegrad inom cruiserweight efter mötet med den forne världsmästaren – se highlights här

Robin Safar tog en stor vinst under lördagskvällen då han gick sin 10-rondsmatch i cruiservikt mot ryska Sergey ”The Krusher” Kovalev på underkortet till Tyson Fury-Oleksandr Usyk i Riyadh, Saudiarabien. Den obesegrade svenske boxaren dominerade, vann ett enhälligt domslut och knockade Kovalev i den sista ronden, trots att Kovalev är en rutinerad tidigare världsmästare.

Kovalev återvände till ringen för första gången på över två år, vilket var hans andra framträdande på fem år. Safar vann övertygande, med domarna Howard Foster och Victor Loughlin i sin favör, även om domaren Lee Every var mer tveksam och såg till att knockouten i den sista ronden blev avgörande.

”Det här betyder allt. Jag har tränat hela mitt liv för det här. Det känns som om jag kunde ha gjort mycket bättre ifrån mig, men vi vann och det är det enda som betyder något”, sa Safar till DAZN efter matchen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Med sig i ringhörnan hade han även vännen Gee Dixon, som var på plats med merch ordnat i samarbete med DOPEST. Spana in tröjan på Instagram och highlightsen på Youtube ovan!