ROSALÍA & Rauw Alejandro släpper EP:n ’RR’

Latin pop-parets kemi översätts till musik på EP:ns tre spår

Stjärnparet Rosalía och Rauw Alejandro etablerar sig som ett latin pop power couple med den gemensamma EP:n RR. Kort och koncist är mottot på projektet, som innehåller tre låtar; “Beso,” “Vampiros” och “Promesa”. Allt som allt levererar duon 9 minuter musik, vilket tillfredställer, men garanterat kommer lämna lyssnare hungrande efter mer. Detta är det första musikaliska samarbetet mellan artisterna, som offentliggjorde sitt förhållande i september 2021.

Medan Alejandro hyllas som en frontfigur av den moderna reggaetonvågen blev Rosalía's album MOTOMAMI ett av förra årets mest omtalade. Med genreöverskridande popexperiment som tänjer på gränserna för mainstream-musik är Rosalía en av de få artister som kan generera globala hits och samtidigt fortsätta utmana sina lyssnare.

Medan RR ligger några växlar lägre än MOTOMAMI när det kommer till äventyrande tillåter låtarnas renodlade pop-struktur duons kemi att lysa igenom. Vare sig det gäller back-&-forth-flowen på 'Vampiros'' eller stämmorna på ''Beso'' vet artisterna exakt vad de behöver bidra med för att komplettera varandra. Att parets kemi översätts väl till musik är inte svårt att förstå, då de redan sedan innan arbetat bakom kulisserna. Tidigare har de bland annat skrivit MOTOMAMI-singeln ''Chicken Teriyaki'' tillsammans. I samband med EP-släppet är även en musikvideo till ''Beso'' ute nu.

Lyssna på RR med Rosalía och Rauw Alejandro nu på Spotify, samt se musikvideon till ''Beso'' på Youtube!