Rosendal Garden Party avslöjar fullständig line-up

YG Marley är barnbarn till Bob Marley & son till Lauryn Hill – nu tar han scenen i Stockholm tillsammans med tre andra tillskott

Rosendal Garden Party återvänder för sin tredje upplaga på Djurgården i Stockholm den 14–16 juni. I ett unikt möte mellan framtidslöften och pionjärer från förr vill arrangörerna erbjuda en mångsidig upplevelse för att spegla den varierade festivalpubliken, som nu äntligen får ta del av den kompletta line-upen av artister.

Tidigare har man avslöjat stora namn som Massive Attack, Grace Jones, M.I.A., RAYE, Refused och The Cardigans. Nu ansluter reggaedebutanten YG Marley (barnbarn till Bob Marley och son till Lauryn Hill), brittiska jungle-artisten Nia Archives som skapat en helt egen ”future-classic”-stil, det omtalade svenska ravepopfenomenet Yaeger samt det sydafrikanska bandet BCUC (vars musik förenar elva av de officiella språken i Sydafrika).

“Rosendal är till för att ge vår huvudstad något annat än vad du ser på var och varenda festival ute i landet. Ett alternativ till det likriktade. Vi är till för att den musikintresserade både ska få en nostalgitripp och upptäcka några av framtidens mest spännande artister.”, säger Johanna Beckman, innehållsansvarig för Rosendal Garden Party.

Nedan hittar du schemat för årets tre dagar, för mer information om biljetter och annat besök www.rosendal.com.

Fredag 14 juni: M.I.A., Refused, Turnstile, YG Marley
Lördag 15 juni: Massive Attack, RAYE, Saint Levant, Nia Archives, Yaeger
Söndag 16 juni: The Cardigans, Grace Jones, The Heavy, BCUC