SMM MUSIC

Rozh släpper postumalbumet ”Alltid varit här”

19 iskalla bangers med produktion från bl.a 01an

Det har nu gått över tre år sedan Stockholmsrapparen Rozh's tragiska bortgång. Med en lovande karriär framför sig lämnade han diskografin med legendariska hits som "DRAS TILL PROBLEM". Idag släpper artistens team en samling av osläppta låtar som en sista hyllning till Rozh's samlade verk i form av ett album vid namnet Alltid varit här. Projektet samlar gamla inspelningar som producerats av SMM Music (f.d Uptown Music). Efter en lång tids samlande är helheten äntligen här, och kapslar in bangers på bangers.

Introt "AINA FINTADE" inleds av ett simpelt men gungande flow från Rozh på ett skönt old-school beat.
"BANG" tar upp tempot något rejält, när stjärnproducenten 01an lägger ett stenhårt drill-beat med iskalla röst-samples och knockande 808's. Rozh springer på beatet med ett snabbt flow och massvis av inlevelse. Trots att låten bara är en och en halv minut lång är den utan tvekan en höjdpunkt.
"JALLA BRAM" gästas av Arre och blir till ännu en höjdpunkt som tar lyssnaren tillbaka till mitten av 2010-talets trap-scen. Kyliga bjällror lägger, en perfekt mixad och catchig hook, samt självsäkra verser - vad mer kan man begära?
Den klassiska trap-känslan finns över hela plattan, inte minst på "SHUTDOWN SYSTEM", vars studsiga beat från Chef Suedi enkelt hade kunnat  funnits med på ett äldre Future mixtape. Rozh tar alltid tillfället i akt och levererar vokaler med massor av charm och sköna toner. Soundet är lika rått som vanligt, och de "prat-lika" flowsen vars hastighet varierar passar allt så bra in i vibben.
Dock är det inte för det som en hel del av spåren håller sig sanna till det nuvarande soundet i svenska gamet. "LIKE A REAL" är till exempel en stenhård gitarr-banger där Rozh släpper bars på bars över de sköna riffen. Som tidigare nämnts finns det givetvis en hel del knockande drill, som rapparen alltid lägger sin egna touch på med sin igenkännbara röst och kadens.
Den 19 spår-långa samlingen blir en perfekt hyllning till artisten vars arv lever vidare. Rozh's familj kommenterade även i samband med släppet om all kärlek.
"Efter många om och men, efter många motgångar så albumet äntligen klart. Vi vill hedra Rozh med detta album som kommer släppas i slutet av året. Vi vill passa på att tacka alla fans som varit stöttande och lojala, vi uppskattar er!"
Kvaliteten på både mixen, produktionen, och inte minst rappen rättfärdigar utan tvekan den treåriga väntan på Rozh's postumalbum. Från sköna melodiska inslag till iskalla bangers, packar Alltid varit här en fantastisk mix och visar än en gång den talang som rapparen satt på.
Lyssna på Alltid varit här nedan!