Foto: Press

RuPaul’s Drag Race får en svensk version

Läs allt vi vet om SVT-serien hittills

RuPaul's Drag Race är ett världskänt realityprogram, lett av ikoniska RuPaul som är i jakt på "America's next drag superstar". Sedan 2009 har fansen kunnat följa serien. Nu står det klart att RuPaul's Drag Race får en svensk version!

Den svenska versionen av RuPaul's Drag Race kommer till Sverige antingen i slutet av det här året, eller under 2023. Serien kommer att gå på SVT. Att det populära programmet har sahayed it's way ända till Sverige avslöjades av produktionsbolaget WOW, som äger rättigheterna till originalshowen, under den franska tv-mässan MIPTV Media Market. Arbetet med den att få igenom den svenska versionen ska ha pågått i tystnad i över ett år. Nu påbörjas jobbet med att göra serien till verklighet.

Vad vet vi hittills?

Sverige har en stark dragkultur, och tv-serien kommer att anpassas till just den svenska dragkulturen. För produktionen står Mastiff. Ännu har vi inte fått reda på vilka som kommer vara deltagare, jury eller programledare. Dock kan Anton Glanzelius, som är SVT:s programbeställare, avslöja att RuPaul inte kommer stå som programledare. "Mama Ru" ska dock vara en av showens exekutiva producenter. Och juryn kommer bestå av svenska profiler. Mer info väntas komma inom kort.

Så ansöker du som deltagare: