Foto: IQ

Se första avsnittet av Sveriges första Tiktok-serie ’Ruset’

Sabina Ddumba i en av huvudrollerna

Ruset är den första svenska serien som är exklusiv till TikTok, framtagen av IQ Initiativet för att öka vetskapen om ungas relation till alkohol och på vilket sett det kan leta sig in i normer.

"Att unga dricker mindre var ny information för mig när vi började jobba med Ruset. Tidigare i mitt filmskapande har jag utgått från min egen erfarenhet av att vara ung men här behövde jag tänka om", sa regissören Rojda Sekersöz i ett pressmeddelande i våras.

Serien är skriven av systrarna Tove och Sofie Forsma, som bland annat skrivit på Barracuda Queens & Young Royals. Regissören bakom är Guldbaggevinnaren Rojda Sekersöz som också jobbat med Young Royals. I rollerna ser vi Fabian Penje, Wilma Lidén & Sabina Ddumba som gör sin skådespelardebut. Dessutom tillsattes den 19-årige debutanten Juan Carlson som den fjärde och sista rollen genom en öppen audition som pågick på TikTok under våren.

@iqinitiativet Del 1: "Så jävla typiskt dig" #RUSET ♬ original sound - RUSET av IQ

Nu är det första av tio avsnitt ute på TikTok, där vi får börja följa historien om en tonårstjej som är hemligt kär i sin bästa kompis. Nu släpps ett avsnitt per dag fram tills den 21:e oktober, du kan se alla avsnitten HÄR och det första avsnittet ovan!