Ryan Garcia fortsätter rants – "Mexikaner är de nya slavarna"

Boxaren har fortsatt med dagliga tweets på plattformen X sedan han fakeade sin egen död – refererar till Harry Styles

Det har stormat rejält kring den amerikanske proffsboxaren Ryan Garcia sedan början av året. Kontroverserna började med att oroväckande inlägg började dyka upp på boxarens Instagram där han hävdade att han ”dödats av eliten”, något han senare hävdade var en del av deras försök att ”tysta honom”.

Därefter hördes han i en live-intervju på X med den kontroversiella Andrew Tate, där Garcia bland annat hävdade att han blivit kidnappad av eliten och att de tvingat honom att se på under en satanistisk ritual. I samband med detta började fans allt mer uttrycka sin oro för boxarens mentala hälsa, vilket till slut resulterade i en video på TikTok där han tårfyllt berättade att han mådde bra och förnekade att han hade några problem med hälsan.

Sedan dess har tweetsen fortsatt rulla ut från Garcias konto på X då han även förbereder sig för en comeback i boxningsringen den 20:e april mot Devin Haney. Under måndagen den första april började Garcia, som har påbrå från Mexiko, skriva att mexikaner är ”moderna slavar” och att den amerikanska staten systematiskt har utnyttjat folket.

I senare tweets anklagade han även USA för att ”våldta hans folk” och för att ”kidnappa deras barn”, något han blandade med reklam för sin kommande fight samt en referens till Harry Styles och hans låt ”Sign of the Times”. Garcia uppmanade sina följare att lyssna på låtens text för att Styles ”har rätt”.

Senare under dagen började även Garcia rikta sig mot USA:s svarta invånare, då han menade på att alla minoriteter kan vara rasistiska. Detta följdes av ytterligare tweets där han förklarade att han älskade alla, men att staten vill att svarta och mexikaner ska slåss medans de själva ”räknar pengar och skrattar”.

I kommentarsfälten har Garcia mötts av blandade åsikter, varav vissa stöttat hans förmåga att fritt uttrycka sina åsikter, medans andra kritiserar honom och oroar sig för hans mentala hälsa. Trots detta har boxarkollegor som Canelo Alvarez backat Garcia i uttalanden, då de menar att han fortfarande är redo för att boxas.