Missa inte Sabina Ddumba’s independent-EP ’Dear 27 pt 1’

”Musiken är accurate för var jag har varit, var jag befinner mig och vart jag är på väg”

Den Grammisprisade sångerskan Sabina Ddumba är redo för nya äventyr. Efter flera år hos ett major-bolag står hon för första gången på länge på egna ben. Under helgen släppte hon independent-EP:n Dear 27 pt 1.

"Nu när jag inte längre är en sajnad artist kan jag göra som jag vill. Jag känner att den här musiken är accurate för var jag har varit, var jag befinner mig och vart jag är på väg," säger Sabina Ddumba.

Dear 27 pt 1 är likt namnet antyder den första EP:n i en serie. Pt 2 väntas komma i höst. Projektet är skapat med huvudsaklig hjälp från det "kreativa bollplanket" MASAKA. På nya EP:n utforskar hon självkännedom och energier.

"Jag brukade skriva med så många olika låtskrivare och producenter att lände var den röda tråden i min musik jag, eftersom jag låter som jag låter och sjunger som jag sjunger. Men soundmässigt var det spretigt och det har jag nu velat komma bort ifrån. Annars gillar jag inte att säga i förväg hur saker ska bli, utan jag ser hellre att det växer fram organiskt. Sounder får gärna spegla det humör som jag och [MASAKA] råkar vara på just den dagen. För mig är det viktigt att det är här och nu, att det är autentiskt. Det händer att vi inte fattar vad vi är ute efter förrän vi hör det. Ofta handlar det om att vi är överens om vilken känsla det är som ska förmedlas och vi vet båda när vi hittar den känslan."

I sommar ger sig Sabina ut på en turné i städer som Lund, Göteborg (Way out West) och Malmö. Missa inte att lyssna in dig på EP:n Dear 27 pt 1 nedan.