Sakarias tillbaka med "Deus Ex Machina" featuring sin son

Efter fem år återvänder artisten som slog igenom i brödraduon Lorentz & Sakarias – gästas av sin 12-åriga son

Sakarias har gjort ett stort avtryck på den svenska musikscenen och har under mer än ett decennium berört en bred publik på djupet med sina texter och sin musik, både solo och som en del av brödraduon Lorentz & Sakarias. Hans son, ”Sakarias II”, 12 år, föddes tidigt i hans karriär och har tidigare omnämnts i flera låtar och har varit en viktig del av musiken under längre tid. Nu gästar han på ”Deus Ex Machina”, Sakarias första singel på fem år.

”Jag var ungefär i min sons ålder när jag började med det här. Det vill säga väldigt ung. Det är fint att vi två kunde mötas i något som är och har varit en så fundamental plattform för mig, både för att uttrycka egna idéer och möta andras”, kommenterar Sakarias.

Låten är villkorslöst hopp som till varje pris ska vinna över rädsla och förtvivlan. Det är Leonardo Da Vinci-referenser och biblisk tematik, blandat med rave-samplingar, stråkar och äventyrssång som vill öppna dörren till världen bortom den här världen – något som har varit utgångspunkten i Sakarias musik genom åren och som är mer närvarande nu än någonsin tidigare och som även visar sig i den hoppfulla texten.

”Demoner försvann
men större varelser kom
men de uppenbarelser som
vi haft, de är på riktigt”

Lyssna på ”Deus Ex Machina” på Spotify!