Säkert! & Fricky i nytt avsnitt av Spotifys podcast "Med på noterna"

Tredje avsnittet av Spotifys satsning.

I podcast-serien Med på noterna bjuder en aktuell artist in en gäst till Spotifys studio för att prata om musik och inspiration. Idag släpps det tredje avsnittet i vilket Säkert! bjudit in Fricky till ett samtal om naturen, drivkrafter och den gemensamma kärleken till Umeå och Norrland.

 

“Shit vad det här är lyxigt! Alla borde få göra det här, sitta bredvid någon som har gjort musik som man gillar jättemycket och bara fråga loss” inleder Annika Norlin det senaste avsnittet av Med på noterna. Annika Norlin och Erik Friman, mer kända under sina artist-alias Säkert! och Fricky, har båda hyllats för sina personliga och öppna texter. De verkar inom olika musikgenrer, och hade aldrig träffats innan Annika bjöd in Erik till att gästa podden.

 

Det hela resulterade i ett avsnitt med textförfattandet i fokus, och hur de inte räds för att ta upp känsliga ämnen i sin musik. De pratar om att växa upp och bo i Umeå och vad som har hänt i Random Bastards-kollektivet det senaste åren. Säkert! och Fricky pratar också om klimatångest och om konsten att kunna återskapa sina känslor i musiken.

 

Podcast-avsnittet är det tredje artist-samtalet som spelas in i Spotifys nya studio på huvudkontoret i Stockholm. I tidigare avsnitt har Eva Dahlgren bjudit in Kakan Hermansson och Petter sin gode vän DJ Sleepy.

Lyssna på samtalet mellan Annika ”Säkert!” Norlin och Erik ”Fricky” Friman här.