Saliboy släpper känslostarka albumet "Jag Mot Mig Själv"

"En Sista Gång"

Saliboy har skapat något av en egen genré på den svenska musikscenen med sina självreflekterande texter och sårbara melodier. Idag är han tillbaka med ett nytt känslostarkt album vid namn Jag Mot Mig Själv. Utstickande för skivan blir att Saliboy ansvarar för både låtskrivande, produktion och mixning själv – ännu ett bevis på hans musikaliska talang. Tidigare har han släppt populära spår som ”Ensam”, ”Första Klivet”, ”Ingen Tid” och ”Stjärna”.

För en månad sedan fick vi höra första singeln från albumet – ”Maskiner” gästat av Jeano. Ett spår med inriktning på Saliboys resa från liten, till att bli något stort. Men vad som verkligen satte ton för skivan var när låten ”Andas” släpptes med tillhörande musikvideo. Videon är skriven av Saliboy själv och likt titeln på albumet reflekterar den en inre kamp – något som är genomgående under skivans gång. Sårbara låttexter förknippas ofta med hjärtesorg, men Saliboy tar ett kliv inåt där han istället öppnar upp sina djupaste tankesätt och ”inre demoner”. Vi hör bland annat texter om krig, familj, vänner och oroligheter i hemmaområden. Trots Saliboys unga ålder tycks han bära världen på sina axlar och i sin musik hörs konstnärliga utlopp för detta.

På spåret ”Blivit Is” hörs upptempo produktioner tillsammans med GWG, som tidigare både producerat musik åt Sali samt hörts på singlar som ”Stjärna” och ”Etta”. Med hjälp av olika beats utforskar Saliboy nya sound med orientaliska influenser från både hemlandet Albanien samt funkiga 70- och 80-tals-takter. På omslaget står ”JAG MOT MIG SJÄLV” och ”EN SISTA GÅNG” vilket indikerar att detta kan vara slutet på en era. Detta bekräftas på det avslutande spåret ”Outro/ MusikAvslutning” där Saliboy tackar för alla som lyssnat på hans musik, och sedan berättar att albumet kommer vara det sista han släpper i Sverige. Om detta var en ledtråd till att internationell musik kommer att släppas, återstår att se.

Förhoppningsvis är skivan Jag Mot Mig Själv bara en början på Saliboys karriär, då han fortsätter att skapa något unikt och inspirerande. Lyssna på albumet Jag Mot Mig Själv bestående av 10 spår nedan, och missa inte musikvideon till ”Andas” högst upp i artikeln.