SAMI, tidigare medlem i den framgångsrika svenska hiphop-duon Medina, fortsätter solokarriären med ytterligare ett singelsläpp. Idag introducerar han kärlekslåten “Angela” som är dedikerad till hans fru vid samma namn. Den känsloladdade låten är ärlig, autentisk och rakt från hjärtat.

"Jag gifte mig i slutet av sommaren och ville föreviga vår kärlek i form av en låt. Jag vill även förmedla känslan till lyssnaren, känslan när man hittar sin livs kärlek och får spendera livet med den. Jag hoppas många kan relatera till den känslan"  berättar SAMI om låten.

 

SAMI har själv medproducerat låten i samarbete med producenten KJ. Tillsammans har de skapat en organisk ljudbild av bland annat gitarr och saxofon. Inledningsvis är låten R’n’B-, och så gott som dancehall-influerad. Det nästintill jazziga inslaget av saxofoner samt inslaget av franska på refrängen påminner mycket vagt om det franska hiphopkollektivet Saian Supa Crews hitlåt “Angela” från början av 2000-talet. Precis lika medryckande som Saian Supa Crew lät då, låter SAMI idag. 

 

“När jag skrev Angela släppte jag på alla spärrar jag haft tidigare och bara lät orden och melodierna komma till mig”, säger SAMI om soundet.

 

Sedan beslutet om att hiphopgruppen Medina skulle lägga ner blev officiellt under fjolåret, har SAMI fokuserat på familj, träning och musik. Med två singelsläpp i bagaget fortsätter han solokarriären med dagens release av “Angela”. Tidigare i år släppte SAMI succélåten “Innan du väcker mig” (ft. Danny Saucedo) som spelades flitigt på kommersiell radio och snabbt klättrade högt på diverse spellistor. Dopest ser fram emot att ta del av SAMIs blommande solokarriär.  

Lyssna på “Angela” nedan!