SAMI & Imenella med viktigt budskap i singeln ”Ba Lev”

”Låten är en påminnelse till mig och alla andra att livet inte går i repris”

SAMI har blivit en av landets mest självklara namn inom svensk hiphop med sin historik och katalog. När han förra året återvände för att satsa på solokarriären var det till mångas glädje. Sedan sin comeback har han hunnit teama upp med Jireel på "Bedöva Mig", Danny Saucedo och nu är han tillbaka med nya singeln "Ba Lev" och med sig har han Grammis-vinnaren Imenella.

Samarbetet kom till när Imenella var och arbetade i REX Studios i Stockholm, SAMI har alltid velat göra en låt med Imenella och spelade upp låten, som hon hakade på.

"Många gånger gör man musik för att lyfta upp andra, men så fort SAMI visade mig den här låten så var det egentligen exakt det jag behövde höra. Det börjar bli mörkt och höstdepressionen kryper på en därför är just en så här låt fett viktig." säger Imenella.

I låten som är producerad Jubël gör SAMI det han gjort många gånga förr: kombinerar ett viktigt budskap, med sång och glädje. "Ba Lev" är en viktig uppmuntran att hålla huvudet högt och att påminna sig att saker och ting vänder till det bättre när det inte känns som det.

"Jag behövde göra den här låten lika mycket för mig själv som till den som lyssnar! Jag har gått igenom mycket den sista tiden och ur det formades Ba Lev. Låten är en påminnelse till mig och alla andra att livet inte går i repris" säger SAMI.

I samband med släppet avslöjar han även att hans första soloalbum är klart och skickat på mastring. Tills dess får ni liva upp stämningen med "Ba Lev" nedan!