Sampha släpper musikvideo & ger datum för ’LAHAI’

Den engelska artistens efterlängtade andra album är snart här, se datumet & videon till nya singeln ”Only”

Få artister lyckas balansera mellan att vara älskade av kritiker & fans med att behålla en mystik kring sig själva. Frank Ocean är kanske det första namnet man tänker på, men brittiska RnB/Soul-visionären Sampha kan mycket väl vara i samma liga.

Efter en karriär inom den elektroniska undergrounden i London debuterade han som solo-artist 2011 genom gästverser på singlar från artist-kollegorna SBTRKT & Jessie Ware, vilket följdes av debut-EP:n Dual 2013. Fyra år senare kom det universalt hyllade debutalbumet Process, men därefter har det varit tyst.

Nu, sex år senare, är han äntligen tillbaka. Tidigare i våras släpptes singeln "Spirit 2.0" och rykten om ett nytt album började florera. Sampha bekräftade till slut att albumet var på gång, samt att det heter LAHAI, efter det mellannamn han ärvt av sin far. Nu släpper han andra singeln "Only", som får sällskap av en musikvideo, full låtlista och ett release datum.

"Only" har fått en trippig visuell upplevelse av regissören Dexter Navy, där Sampha glider runt på ett övernaturligt sett som passar den flytande instrumentalen. Spåret är nummer 8 på en låtlista som innehåller totalt 14 spår. Du kan se hela listan här:

1. Stereo Colour Cloud (shaman’s dream)
2. Spirit 2.0
3. Dancing Circles
4. Suspended
5. Satellite Business
6. Jonathan L. Seagull
7. Inclination Compass (Tenderness)
8. Only
9. Time Piece
10. Can’t Go Back
11. Evidence
12. Wave Therapy
13. What If You Hypnotise Me?
14. Rose Tint

Albumet LAHAI släpps på fredagen den 20:e oktober, du kan lyssna på "Only" & "Spirit 2.0" på Spotify nu!