Samsung presenterar nyheterna Galaxy Z Flip & Fold 6, Galaxy Ring, med mera

Utöver Flip 6, Fold 6 och Galaxy Watch 7 kommer Galaxy Buds 3, Buds 3 Pro, Watch Ultra samt Galaxy Ring

Samsung lanserar flera spännande nyheter, däribland den sjätte generationen av Galaxy Z-serien – Galaxy Flip 6 och Galaxy Fold 6 – samt de nya Galaxy Buds3 och Buds3 Pro. Techjätten utökar även sin produktportfölj med nya wearables fokuserade på välmående, genom att lansera Galaxy Watch 7 och den nya Galaxy Watch Ultra. Dessutom introduceras ett helt nytt tillskott till wearables-familjen i form av Galaxy Ring.

Galaxy Z Fold 6 & Galaxy Z Flip 6

”Samsungs långa historia av innovation har möjliggjort nästa steg i utvecklingen av mobil AI. Med lanseringen av Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 möter våra nya vikbara enheter varje användares unika behov genom sina flexibla lösningar och kraftfulla AI-funktioner. Vårt mål med denna lansering är att förbättra användarupplevelsen och förenkla vardagen för våra kunder”, säger Anders Elmby, MX-Director för Samsung Electronics i Norden.

Galaxy Z Fold 6 och Z Flip 6 är båda utrustade med uppgraderad hårdvara och förbättrad prestanda och introducerar Galaxy AI-funktioner som syftar till att förbättra och förenkla den mobila användarupplevelsen.

 

Fold kommer med AI-drivna ProVisual Engine som gör det lättare att ta bättre foton och redigera dem. Photo Assist hjälper till att skapa innehåll av professionell kvalitet. Portrait Studio skapar en mängd olika porträttstilar som tecknad film eller akvarell. Därtill finns funktionen Instant Slow-mo som gör att man kan producera kvalitativa slowmotion-filmer genom att generera ytterligare bildrutor. Det går även att spara eller dela filmerna med vänner och familj.

 

Produkten erbjuder också en uppgraderad upplevelse för gamers med hjälp av sina kraftfulla chip och 1,6 gånger större ångkammare. Det gör att man kan spela längre med bibehållen prestanda. Grafiken stöds av Ray Tracing och väcks till liv på en 7,6-tums skärm som erbjuder en ljusare skärm på upp till 2,600nit

 

Flips 3,4-tums Super AMOLED FlexWindow har uppdaterats så att man kan ta del av AI-funktioner utan att öppna enheten, bland annat kan bakgrundsbilden ändras automatiskt efter vädret. ”Suggested replies” gör det samtidigt möjligt att svara på meddelanden snabbare med skräddarsydda svar.  Ta del av de många praktiska funktionerna på FlexWindow. Få bland annat tillgång till Samsung Health, notiser och musikspelaren. Dessutom erbjuder FlexWindow fler Widgets än tidigare och låter användaren ha flera widgets i gång samtidigt.

Galaxy Z Fold 6 och  Z Flip 6 är tillgängliga för förbeställning från och med idag, 10 juli, med officiell säljstart från och med den 24 juli. Fold 6 finns i färgerna Silver Shadow, Pink och Navy och har ett rekommenderat startpris på 24 990 SEK. Flip 6 kommer i färgerna Silver Shadow, Yellow, Blue och Mint. Den har ett rekommenderat startpris på 14 990 SEK.

Galaxy Buds 3 & Buds 3 Pro

Foto: Samsung

Galaxy Buds-serien få en hel del nya uppdateringar. Galaxy Buds 3 och Buds 3 Pro är utrustade med innovativa AI-funktioner som förbättrar både ljud- och kommunikationskvaliteten. Interpreter och läget ”Listening” gör att man kan lyssna in på lektioner på andra språk och översätter det till användarens valda språk.

Dessutom kan man aktivera Voice Command  med rösten för att styra sina Buds. Mikrofonerna i serien analyserar internt och externt ljud i realtid för att förbättra ljudkvaliteten och Active Noise Cancellation (ANC) – via Adaptive EQ och Adaptive ANC. Lyssnar man på musik kommer hörlurarna samla in, identifiera miljöljud och justera den optimala nivån av brus samt ljud per automatik genom Adaptive Noise Control, Siren Detect och Voice Detect.

Serien får nu en ny design och en bekväm passform kompletterad med Blade Lights. Den gör att man kan styra enheten via ett nyp eller svep med fingret. Galaxy Buds 3 och Buds 3 Pro finns i två versioner. Buds 3 Pro erbjuder en ännu mer uppslukande ljudkvalitet medan Buds 3 är en mångsidig hörlur och passar perfekt för en mängd olika situationer.

Pro är utrustad med avancerad hårdvara, inklusive förbättrad tvåvägs högtalare med plan diskanthögtalare. De har en ultrahög ljudkvalitet som stödjer en fördubblad samplingsfrekvens med SSC-codec. Det gör att användaren kan lyssna på vilken högupplöst ljudkälla som helst. Samma ljudkvalitet får man även vid telefonsamtal. Buds 3-serien kan även bibehålla talarens röst i olika bullermiljöer med funktionen Super-Wideband.

Hörlurarna finns i färgerna Silver och White. Galaxy Buds 3 Pro har ett rekommenderat startpris på 2 990 SEK, medan Galaxy Buds3 startar på 1 990 SEK.

Galaxy Watch 7, Galaxy Watch Ultra & Galaxy Ring

Foto: Samsung

Galaxy Watch 7 erbjuder förbättrade funktioner för att spåra välmående och sömn. Den ger realtidsanalyser av hjärtfrekvens och kondition, inklusive funktioner som EKG och blodtrycksmätning. Klockan är utrustad med seriens mest kraftfulla chip och använder AI för djupgående sömnanalyser. Galaxy Watch Ultra har, förutom funktionerna i Watch 7, en helt ny design med titanram och 10ATM vattentålighet, vilket gör den idealisk för träning – även under extrema förhållanden.

Galaxy Ring är designad för kontinuerlig wellness tracking. Produkten är integrerad med Samsung Health för att ge insikter om användarens välmående. Galaxy Ring har en distinkt konkav design och väger endast mellan 2,3 och 3,0 gram och erbjuder en batteritid på upp till sju dagar. Även denna produkt är utrustad med 10ATM vattentålighet och en yta i titan (klass 5). Galaxy Ring kommer i tre färglalternativ: Titanium Black, Titanium Silver och Titanium Gold, tillsammans med ett storlekskift som hjälper dig att hitta rätt storlek bland nio alternativ.

Lanseringen av nya wearables är en del av Samsungs vision för Galaxy AI, som syftar till att förbättra AI-funktionerna och erbjuda en mer heltäckande upplevelse med insikter om välmående för användarna. Galaxy Watch 7, Ultra och Galaxy Ring kommer att vara tillgängligt för förbeställning på utvalda marknader från och med den 10 juli, med officiell säljstart 24 juli. Svensk lansering meddelas vid ett senare tillfälle.

 

Galaxy Watch Ultra har ett rekommenderat startpris på 8 490 SEK. Galaxy Watch 7 finns i två storlekar: 40 mm och 44 mm. Det rekommenderade startpriset är satt till 3 790 SEK för 40 mm-modellen och 4 190 SEK för 44 mm-modellen.

Håll koll på fler nyheter från Samsung här på Dopest!