• Foto: Samsung
  • Foto: Samsung
  • Foto: Samsung

Samsungs Galaxy One UI 5 Watch ska hjälpa med hälsan

Nyaste mjukvaran för deras klockserie kommer bland annat hjälpa med sömn, planeras att släppas senare under året

Samsung presenterade nyligen One UI 5 Watch som kommer att finnas tillgängligt för Galaxy Watch-enheter senare i år. Den nya mjukvaran är utformad för att erbjuda en mer personlig och intuitiv hälsoupplevelse och inkluderar förbättringar som hjälper dig att hålla koll på din sömn – en ofta förbisedd men väsentlig del av det övergripande välbefinnandet – samt olika tränings- och säkerhetsfunktioner.

Utöver att mäta värden som sömnfaser, snarkningstid och syrehalt i blodet vill Samsung även hjälpa med att skapa en bekväm miljö för sovande. Även små störningar kan ha betydande effekter och därför ska det bli enklare att koppla Galaxy Watch till ett brett utbud av enheter. När Galaxy Watch upptäcker att användaren har somnat, låter "SmartThings" stänga av anslutna enheter för att skapa en mer gynnsam miljö för vila. Sömnläget tystar dessutom notifikationer och dimmar användarens telefon- och klockskärmar.

För den som tränar finns även mycket nytt att hämta i klockans kommande uppdatering. Personliga pulszoner har lagts till bland Galaxy Watchs olika anpassade löparverktyg – inklusive analys av löpning i realtid och ett skräddarsytt intervallträningsprogram. Denna nya funktion analyserar individuella fysiska förmågor och fastställer fem optimala träningsintensitetsnivåer (uppvärmning, fettförbränning, kondition, hård träning och maximal ansträngning).

One UI 5 Watch kommer att finnas tillgängligt först på den kommande Galaxy Watch-serien senare i år, med ytterligare uppdateringar som ska meddelas inom kort.