SARU släpper debut-EP:n "Moodring"

Efter en tids väntan och singel-släpp är den äntligen här, titeln anspelar på olika sidor av humör som speglas i låtlistan

RnB-löftet SARU började verkligen satsa på musiken under 2018. Hon har bland annat jobbat med den kreativa akademin JUICE Studios och fram tills nu har hon skrivit på låtar, producerat och släppt singlar. Senast kom mjuka singeln ”Come Thru” och genom åren har hon dessutom hunnit uppträda både under Järvaveckan samt på Cherries klubbevent “Känns som ‘05” på Södra Teatern. Allt detta har varit i uppladdning inför hennes första riktiga EP-projekt, som idag släpps under titeln ”Moodring”.

”Det (EP:n) visar olika dimensioner eller sidor av mig. Jag har arbetat med mitt artist development i några år och känner att Moodring ska indikera detta och vad som kommer. En introduktion till mitt sound, vart jag kommer ifrån och vart jag ska.”, så säger SARU själv om projektets betydelse i ett pressmeddelande.

Debut EP:et ”Moodring” beskriver olika känslor och utstrålar olika färger som beskriver hur SARU börjar hitta sig själv i hennes kreativa skapande. ”Moodring” är producerad av Reyes, Producenten, Foreign Juice, Martin Masarov & Per Berglin. En rutinerad skara producenter som verkligen hjälper projektets koncept av mångsidiga känslor att väckas till liv.

Foto: NAFT

Utmärkande för projektet är de ärliga och nästintill självkonfronterande texterna, som varit en stor del i den tvååriga process som EP:n varit för den unga artisten. På introt ”Diary Entry” sätts detta koncept upp både soniskt och textmässigt. Med ett beatswitch från ett trevande piano till en mer kaxig hiphop-inspirerad instrumental, som föregås av att SARU förklarar hur hon känner att hon inte är ”the same as she was before”.

”Jag berättar om mina vinster och förluster, och gör det rätt naket i min musik. Jag skapade ep:et med tanken att kunna ”snitcha” på mig själv, att tala öppet om mina känslor. Vilket jag aldrig skulle göra normalt sätt”, berättar SARU.

Albumet har även släppts tillsammans med visualizers på Youtube, som vidare förstärker kopplingen mellan färger och känslor i SARUS ”Moodring”. ¨

Spana in den och lyssna på hela EP:n på Spotify nedan!