Saweetie & Doja Cat släpper låten "Best Friend" + musikvideo

Gossip, nakendopp och en iced out Tesla

I december, drygt en månad innan den planerade releasen, råkade Saweetie’s skivbolag släppa låten ”Best Friend” i förväg på Apple Music och Deezer. Det resulterade i att artisten gick ut på Twitter och delade hur upprörd hon var över missen. Idag släpps låten ”Best Friend” officiellt med en medföljande musikvideo.

Saweetie gästas för första gången av Doja Cat, som haft ett fullspäckat år med albumet Hot Pink och pop-hits som ”Say So”. På ”Best Friend” ser vi dock hur artisterna levererar en rap-banger som känns skräddargjord för klubben (och kanske TikTok … ) Låten är ett flashigt uttryck för vänskap, självständighet och så klart flex. Med bars om Tesla-bilar, gossip och att ha alla ögon på sig – kommer ”Best Friend” få dig och din bästis att poppa. Doja Cat’s hårda vers tar distans från hennes pop-sound och liknar snarare det vi hört på spår som ”Tia Tamera” med Rico Nasty.

Låten är producerad av Rocco Did It Again och Dr. Luke: en veteran med spår som ”Wrecking Ball” och Nicki Minaj’s ”Only” under bältet. Det pluckande beatet är alltså naturligtvis destinerad till att få en att vibea.

I den tjusiga musikvideon får vi se hur de två rapparna dansar på en iced-out Tesla X och dissar en ”fake woke” man spelad av Vine-stjärnan King Bach. Från videon och låtens kaxiga attityd får man onekligen vissa Britney Spears-vibbar. Videon avslutas med ett nakendopp, med skådespeleri som liknar något man ser i filmer som ”Mean Girls”.

Se videon och lyssna på ”Best Friend” nedan!