ScHoolboy Q släpper albumet 'BLUE LIPS'

Hör TDE-rapparens efterlängtade sjätte studioalbum här – gästas av Rico Nasty, Freddie Gibbs, Ab-Soul med flera

Quincy Matthew Hanley, aka ScHoolboy Q, blev för många känd som den näst största rapparen efter Kendrick Lamar på skivbolaget TDE (Top Dawg Entertainment). Hans musik är känd för sin grymma och råa skildring av gatulivet och utforskar ofta teman som gängkultur, drogberoende och uppväxten i LA. Kritikerrosade album som Oxymoron (2014) och Blank Face LP (2016) har positionerat honom som en ikon inom modern hiphop, så när han nu släpper sitt sjätte studioalbum BLUE LIPS har det varit med en rejäl uppbyggnad.

Det började med dubbla singlar (”Back n Love” & ”Blueslides”) som släpptes och sedan togs bort från streaming, vars musikvideos dock blev kvar på Youtube. Därefter kom ”Yeern 101” som däremot stannade kvar fram tills albumets release, ett mer aggressivt komplement till den jazziga och introspektiva ”Blueslides” som på ett bra sätt målar upp albumets två identiteter.

Q kommer från South Central i Los Angeles och växte upp nära den ökända Hoover Street, vilket är en gata kopplad till Crips-gängen som han blev del av som ung. Han är känd för att blanda västkustinfluenser i sitt sound vilket även inkluderar den G-funk som kommer från Crips-kulturen, något han även nickar till med albumets titel som refererar till gängets blåa färg.

Genom BLUE LIPS reflekterar Q över vad som fick honom och andra unga män från hans miljö att dras till gäng och hur det påverkat honom in i vuxenlivet. Ett välkommet perspektiv som den 37-åriga rapparen har hyllats för genom hela sin karriär och som han definitivt fortfarande utvecklar på sitt senaste album.

Lyssna på BLUE LIPS på Spotify!