Se artister diskutera kreativitet i "Mastering The Blend" på Södra Teatern

Teodor Wolgers, Nicole Sabouné & Pato Pooh var på plats för en kväll med samtal & live-framträdande av ORKID

Under tisdagskvällen den 12:e december bjöd Johnnie Walker Black Label in till en kväll av diskussion, inspiration och live-musik i Kristallen, en av Södra Teaterns övervåningar. Omringat av mingel med goda signaturdrinkar var kvällens mittpunkt ett panelsamtal med tre olika svenska kreatörer: Teodor Wolgers, Nicole Sabouné & Pato Pooh.

Ledda av moderatorn Jonas Fläckerud diskuterades allt från att balansera livet som kreatör med familj, vänner och andra intressen, till att hitta inspiration i det man gör.

Pato Pooh har genom en mångårig karriär inom musikbranschen testat på många roller, något han ser som en inspirationskälla och drivkraft i en ständigt föränderlig bransch. Som småbarnsförälder och egenföretagare kan det vara svårt att få allt att gå runt, men Pato menar att ”Mastering The Blend” i livet kan komma från att våga ändra receptet.

”Man måste vara anpassningsbar mot omvärlden, sig själv och sina drömmar. Ju mer jag växte så växte mina drömmar. Jag ville vara rappare först, sen a&r och så vidare, det kan ändras”, säger Pato Pooh.

Teodor Wolgers lägger också vikt på att kunna vara anpassningsbar, inte bara mot andra men även mot sig själv. Som producent och kompositör strävade han till en början mot att kunna leva på musiken, men fann under tiden att man även måste kunna se sitt arbete från ett annat perspektiv.

”En hållbar kreativ karriär handlar om att hålla på länge. Att backa lite, stänga av och logga ut är viktigt. Att kunna titta framåt mot nästa steg är en nyckel till att hålla”, säger Teodor.

Nicole Sabouné har två karriärer parallellt, musik och forskning. Hon har pluggat i över sju år samtidigt som hon dedikerat mycket av sin tid åt musiken. Hon berättar att hon ofta får frågor om hur hon orkar med att balansera de två karriärerna utan att tappa motivationen. När andra har tyckt att hon borde välja bort en väg, men Nicole istället på att kreativitet kan blomstra från variation.

”Man får använda sin tid väldigt effektivt. Jag får energi från det ena till det andra, och väldigt mycket inspiration”, säger Nicole.

Efter samtalet bjöds åskådarna även på ett live-framträdande från ORKID, som framförde de tre osläppta låtarna ”Proud”, ”Where Flowers Grow” och ”Bed of Roses”. Ackompanjerad av en gitarrist och en keyboardist, framförde de ett reverb-tungt och skört framträdande.

Spana in bilder från evenemanget i galleriet ovan!