Se Bill Skarsgård och Lily-Rose Depp i trailern för vampyrskräckisen 'Nosferatu'

Den hundratvååriga skräcklegenden får en uppdatering av filmskaparen bakom 'The VVitch' och 'The Northman'

Den första trailern för Robert Eggers’ moderna uppdatering av skräcklegenden Nosferatu är äntligen här! Här får vi våra första intryck av paret Hutter, spelade av Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, The Menu) och Lily-Rose Depp (The Idol, The King. Willem Dafoe (Poor Things, Spider-Man) dyker även upp som vampyrjägaren Albin Eberhart Von Franz. Men än så länge får vi nöja oss med en skuggig silhuett av Bill Skarsgårds (It, Barbarian) vampyr.

Robert Eggers har gjort sig känd som en av vår tids främsta skräckregissörer med filmer som The VVitch och The Lighthouse. Mytologi och folksägner är den huvudsakliga inspirationskällan i Eggers’ studier i paranoia, där ovissheten snarare än jumpscares, ger upphov till psykologisk terror.

Efter ett tådopp i actionvärlden tillsammans med Alexander Skarsgård i The Northman, är det tillbaka till renodlad skräck. En annan Skarsgård har titelrollen när Eggers tar sig an en av filmvärldens äldsta skräckhistorier, nämligen F.W Murnaus Nosferatu, den Draculainspirerade stumfilmen från 1922. Filmen fick en remake år 1979, då av den tyska regissören Werner Herzog (Grizzly Man, Fitzcarraldo). Detta gör Eggers’ version till den första Nosferatufilmen på 45 år.

Handlingen följer mäklaren Thomas Hutter (Hoult), som genom ett jobb kommer i kontakt med den mystiske Greve Orlok (Skarsgård). Hutter märker genast att något är allvarligt fel, eftersom Orlok knappt verkar mänsklig. När Orlok visar sig vara den blodtörstiga vampyren Nosferatu, flyr han genast från grevens slott . Men terrorn slutar knappast där, då Hutters hemstad drabbas av en fruktansvärd pest. Är det ett sammanträffande, eller ett omen om att något mycket värre är påväg?

Ta reda på det när Nosferatu har premiär den 3:e januari 2025, se trailern nedan!