Se Brad Pitt bakom ratten i trailern till Formel 1-filmen ‘F1’

Pitt och Idris riskerar allt på körbanan i den kommande filmen från skaparna bakom 'Top Gun: Maverick'

I samband med Storbritanniens Formula 1 Grand Prix har Apple Studios avslöjat den första smygtitten för den kommande filmen F1. Brad Pitt spelar den pensionerade Formel 1-föraren Sonny Hayes, som blir lockad att återigen ge sig ut på banan för det fiktiva laget APXGP som partner för rookien Joshua Pearce, spelad av Damson Idris. I trailern får vi också en glimt av Oscarsvinnaren Javier Bardem som parets teamledare. I övriga roller spelar även Kerry Condon, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia and Samson Kayo.

Filmen har premiär juli nästa år i IMAX och kommer sedan bli tillgänglig för streaming på Apple TV+. Projektet är skrivet och regisserat av Top Gun: Maverick’s Ehren Kruger och Joseph Kosinski, något som av ett sammanträffande speglar filmskaparen Tony Scotts val att regissera racingfilmen Days of Thunder efter arbetet på den ursprungliga Top Gun. Från Maverick-gänget kommer även superproducenten Jerry Buckheimer, som producerar filmen tillsammans med Pitt och den sjufaldige mästerskapsvinnaren Lewis Hamilton.

Legendaren kommer själv dyka upp i filmen, tillsammans med de 9 resterande F1-förarna och deras lag, då F1 är skapad i samarbete med racingorganisationen. Därför har scener spelats i samband med riktiga Formel 1-evenemang, då Pitt och Idris gett sig ut på banan vid sidan om sportens titaner.

Se trailern nedan!