Se Cordae & AI-Juice WRLD i videon till "Doomsday"

Första singeln från det kommande Lyrical Lemonde-mixtapet är en osläppt collab mellan de två, Juice återskapas med AI i musikvideon

Nyligen släpptes Cole Bennett och hans Lyrical Lemonade sin allra första kortfilm, en experimentell Youtube-exclusive kallad ”whyrush?”. I samband med filmens release avslöjade regissören även att ett första mixtape från Lyrical Lemonade var på väg, men bidrag från många av de artister de arbetat med genom åren samt musikvideos till varje spår.

Nu får vi äntligen höra den första singeln och därmed se den första musikvideon, vilket ”Doomsday” med Cordae (Tidigare känd som YBN Cordae) och den bortgångne Juice WRLD. Låten är enligt Bennett från en inspelningssession innan Juices tragiska bortgång i slutet av 2019, som aldrig tidigare släppts online. Med en tongivande sample av Eminems tidiga hit ”Role Model” från 1999 hör vi de båda rapparna utbyta de kreativt komplexa rader de båda gjort sig kända för.

Musikvideon (som även har en cameo från AI-Eminem i början) är dock det största utropstecknet, då Bennett och hans team använt sig av AI och bra kroppsskådespel från Cordae för att få Juice till liv. Cordae syns röra sig genom en korridor med ett stort gult skynke längst bak, samtidigt som han genom olika smarta övergångar byter ansikte till Juice WRLD när det är hans tur att höras på låten.

Spana in videon ovan!